Hejsan svejsan, tjingeling, goddag.

Kontinuerlig uppdatering har inte varit min del av kakan det senaste..
men så har jag ju också varit i sju olika länder bara senaste veckan.
Jag har dessutom packat, sagt tack & hej leverpastej till Sverige och flyttat utomlands..
 
Nå bur jeg nemlig i Norge.
 
Under mina första tjugofyra timmar i detta koselige land hann jag söka tjugofem jobb (utöver de sisådär trettiofem som jag sökte sist jag var här) och min ambition var att ha jobb innan fredag. Idag är det fredag..
 
Og jeg har hatt min første arbeidsdag idag.
 
Det ska nog bli bra det här. Jag bor som inneboende i Norges mest koselige familj i Asker, som ligger en bit utanför Oslo, har fått lite jobb på Jordbær pikene, en heltrevlig cafékedja som bakar och lagar det mesta från grunden och tanken var att jag bara skulle provjobba lite idag men jag fick stanna många timmar och så undrade de om jag kunde komma imorgon också..
 
Jeg tror det vil løse seg.
 
Häromdagen så råkade jag vakna runt 6, tittade ut genom fönstret och möttes då av denna vy..
 
Nydelig.
 
Vackert. Vimpeln alltså.
Så. Då vet ni lite om mitt liv. Lika intressant och oklart som alltid.
 
Ha det!

Hemma. En stund.

 
Så. Sicken resa. Det finns verkligen så mycket fint att se. Så mycket spännande saker att göra. Så många bra böcker att läsa. Så många fantastiska människor att lära känna. Så mycket god mat att äta. Så många lärdomar att lära. Så mycket musik att avnjuta. Det finns så ordentligt många vackra vyer att fotografera och så många äventyr att uppleva.
Vi gjorde en roadtrip innehållandes mycket av det mesta. Mat. Sol. Vila. Intellektuellt utbyte. Alptoppar. Bilköer. Bra böcker. Havsbad. Familjefest. Ja och bilder blev det en del. Håll ut.
 

Oschlo

 
Så, nu är jag hemkommen.
Oslo är fantastiskt. Älskar norska. Här finns världens mest utvecklade kollektivtrafikssystem. Här finns gatumusikanter i massor. Vackra byggnader. Solen lyser. Här finns människor från alla möjliga håll och kanter och sisådär 50.000 av dem råkar vara svenskar. Här finns jobben. Och framförallt, här finns Clara.
Det kommer bli en bra höst det här.
 
   
 
Har delat ut hutlöst många CV:n, snakket norsk, gått gata upp och gata ner, suttit på operataket, tittat på kollektiv, lägenheter, rum & hybels, nästan råkat köpa en lägenhet.. sett på Beck, gått på jobbintervju, ätit glass med hjortron och träffat fint folk. 
 
 
Lite kuriosa. Jag lärde känna Clara på Åh. Hon bor utanför Oslo och jag frågade lite försiktigt om jag kunde få husera hos hennes fantastiska familj några dagar. Hela familjen är svensk men med norskt påbrå.
Jag och Clara är det nya dreamteamet och hösten kommer bli typiskt bra, jajamensan.
 
 
Efter någon dag anslöt även fina Karin & Oskar och det bidde ännu mer festligt. Vi hade kvalitetstid och gjorde Oslo, med råge.
 
 
Efter fem fina dagar satte jag mig på bussen hem och härnäst väntar en familjeroadtrip med start om några timmar. Därefter åker jag tillbaka till grannlandet i väst, för att stanna.
 
hej så länge
 

Kommande veckorna..

 
Hejdå Norge. Hej Sverige.
Hejdå Sverige. Hej Italien.
Hejdå Italien. Hej Kroatien.
Hejdå Kroatien. Hej Österrike.
Hejdå Österrike. Hej Sverige.
Hejdå Sverige. Hej Norge.
 
..Bara så ni vet.