da´n före da´n före da´n före da´n före da´n före da´n före da´n före da´n före da´n..

Sitter här vid köksbordet och tänkte ta tag i diverse pluggerier. Men först:

Imorgon är det första december, vilket innebär att julkalendern börjar (lyckalyckalyckalyckalycka), jag får titta på Greveholm igen (utan att alla protesterar högljutt).

Efter att jag har varit en sväng hos tandläkaren tänkte jag dricka glögg, i massor.
Igår när jag skulle värma lite glögg funderade jag lite som man gör ibland. Varför dricker man bara glögg i minismå koppar? Efter att ha funderat en liten stund utan att komma fram till något vettigt värmde jag min glögg i en stor kopp...
Efter att ha druckit upp all glögg insåg jag varför man inte dricker glögg i stora koppar.
Den som själv vill ta reda på varför, kan sluta läsa nu..

Jo, (jag tänkte nästan att du skulle fortsätta) det var faktiskt lite svårare att svälja glögg i en stor kopp, har ännu ingen förklaring på detta. Dessutom hann den sista glöggen bli kall och till råga på allt orkade jag aldig äta någon kvällsmat igår för jag blev så otroligt mätt på glöggen.. Troligtvis innehåller den en massa socker men who cares?! It´s glögg!

Sen till en tråkig nyhet, kameran är åter på lagning. Detta innebär alltså att jag är kameralös, dock har jag ett fint objektiv att pilla på..
Kanske är detta ett tecken, ett tecken på att jag inte ska fota & redigera bilder utan fokusera (inte fokusera i kamerasammanhang..) på skolan. Enligt tradition kommer nu allting innan lovet, massa massa stora, viktiga saker. Heja heja!
Så, den som är sugern på att gästblogga här för att hålla besökarantalet på fortsatt fin nivå, medan jag sitter och studerar, kan ju höra av sig.
Back to plugg

kengar och pärlek

Tre töser, en lägenhet, massa mys, Gibban 100, pepparkaksbak, glöggdrickerier, lycka, värme och glädje...

...älskade Nordstan

...mat i massor

..Lisa 20

sen dog kameran.. När jag väl fick fart på den så hade ett nytt problem uppstått.. Ni kan väl gissa vad som är bakom den svarta fläcken..


Mmmmm, trots att det har varit en helt freakin´ kall helg så är jag alldeles varm i hjärtat.
Det enda som gör ont är att min kamera kanske kommer befinna sig någon annanstans än i mina händer över jul, dumma dumma.
Idag har jag firat första advent i Sätila kyrka med massor av andra sätilabor, sovit (vilket jag inte har gjort alltför mycket denna helg), fikat, hängt med diverse Dotevallare, åkt buss med farmor, kört bil i snöyra, hejat på lillasyster när hon fäktat i Kungsbacka, sörjt min kamera och funderat över framtiden
tusenmiljoner tack för en helfin helg, tack för fina rim, för god glögg, läckra nitar, cafémys, djupa samtal, pepp, välbehövlig vila, utgång med gänget, skratt och massa mys.

Språk macht Spaß


Igår insåg jag att jag nog aldrig vill studentera.
Jag ska stanna på Marks Gymnasium till jag blir pensionär
...då ska jag vinna fjorton miljoner på en trisslott.
Eller, kanske inte.
Men jag tänker i alla fall behålla mina finelifina vänner
...och jag tänker definitivt öva upp min förmåga att spela dataspel, så det så!
Igår stod jag länge och förespråkade språk.
Efter att ha skadat någon (du vet vem du är)..
inhandlat tio hamburgare på Donken..
och slirat lite i snön..
begav Ebba, jag och Maike oss till Benjamin Berg himself.
Idag är det Göteborg som gäller, TTM
Först ska jag bara stryka (katsching, katsching, vuxenpoängen bara ramlar in)
Sedan väntar ett mycket alternativt GlöggmyZ.
Klart slut

Camilla kan

Camilla (innan hon har läst kemiläxan): Varför skakar man när man blir kall?

Camilla (efter att hon har läst kemiläxan): Jo, du förstår att när muskelarbetet ökar så ökar metabolismens (alla de reaktioner som sker samtidigt i en cell) hastighet. Metabolismens verkningsgrad är ungefär 50 %, vilket innebär att hälften går bort som värme. Detta kan tyckas vara slöseri men det är tack vara detta som vår kroppsvärme konstant hålls runt 37°C.
Således: Vi fryser, vi skakar, vi ökar hastigheten i metabolismen, värmemängden ökar och vi slutar att frysa. Bra
va?!