Hemvändarna

 
Bästaste Paulina (aka Pål) samt Bästaste Elin (aka Elin) är hemkomna från länderna långt bort och denna hemvändarnas tid är alltid så trevlig.
Trevlig och intensiv.
Har egentligen inte ens hunnit träffa och krama kusinPaulina men med ett gediget bildarkiv går det mesta att ordna...
Denna helgen hade jag planerat en lugn och fin hemmahelg, fira mor, sitta ner, sova, spela och ha det allmänt fint men trettioen jobbtimmar satte stopp för det och friden och fröjden blev ett minne blott.
Hej kaos.
49

Folk och fest och folkfest och festligt folk

Drog på tur häromdagen. Till ett mycket älskat land och en mycket älskad stad, tillsammans med en mycket älskad vän vid namn Jenny, på den allra festligaste, soligaste och mest kalasiga dag du kan tänka dig...
 
SYTTENDE MAI! 
 
Vi och några hundramiljoner andra människor (plus minus några) bestämde oss för att vandra uppför Karl Johan i Oslo. Utrustade med tre flaggor och ett hejdundrandes bra humör knödde vi oss fram i folkvimlet. Hela vägen fram till slottet. Ja, kungligheterna vinkade faktiskt. Till oss.
 
Svenska nationaldagen i all ära men här har vi VERKLIGEN granhängarpotential.
Det är FEST minsann.
Varenda kotte (plus minus några) har på sig dunderfina folkdräkter, det är fullt med orkestrar, på någon scen sjunger en manskör bestående av några hundra, syrénerna blommar, varenda gathörn och gräsplätt är folkfull och alla skolbarn vandrar upp för den här särskilda gatan bara för att få sig en vink av Mette-Marit och gänget. Snacka om armmuskler de måste bygga denna dag...
 
 
Avrundande sedan Oslovisiten uppe på Operahuset.
Skulle vilja påstå att det blev en helt perfekt tur.
Jenny är bäst och Norge är fest.
 
Klart slut.
 

Hva gjør vi i morgen??

 
Men hallååå eller? Vilken fråga!
Imorgon promenerar vi uppför Karl Johans gate och vinkar glatt till Mette-Marit, Haakon, Harald, Sonja och hela glada gänget, vi äter kransekake och viftar med rödvitblåa flaggor, vi firar och festar, vi tycker norsk mat är för dyr och har med oss en svensk matsäck, har picknick utanför slottet, funderar lite på varför vi egentligen firar denna dag och klämmer sedan in i Ja, vi elsker dette landet. Precis som alla norrmän gör denna dag.

UVESA

 
Jo. Jag vet. Det har ju varit lite tyst här några dagar nu.
Kanske rentav veckor.
Jag har nämligen spenderat min tid på annat håll.
Bland annat på annan världsdel.
 
Vi tog oss en svängom till det festliga landet i väst och gjorde stora staden i några dagar.
En sjusärdeles festlig resa med extra allt.
 
Fortsättning följer..