sicken dag

 
 
jag fick verkligen en helfin gårdag. på jobbet åkte jag hem till en tant och det kändes nästan som att komma hem, vi bara pratade och pratade. hon bjöd på jordgubbar och jag var tvungen att äta dem med sked varpå hon sa jag förstår hur det känns (vilket hon mycket riktigt gjorde efter både en och en annan munoperation). väl hemma åt jag yoghurt och såg på sommar med ernst. pratade med jenk och sen bara kom hon och det blev bara bra. kvällen spenderades i ett somrigt sätila, jag fick äpplekanelyoghurt, vi såg lite föräldrafällan, hade kvalitetstid på bryggan och gick igenom allt som hunnit hända sen förra veckan. jamani sicken afton.
trots att jag nu börjar se alltmer blåslagen ut i ansiktet så är livet för närvarande bara bra. mor har fyllt en korg med fläderblommor och imorgon skall här göras saft.
just nu sitter jag och väntar på att en rejält bra kusinhanna ska dyka upp och om möjligt göra mig ännu lyckligare.
oh. det här är bara bra.
 
 

aj

 
fina fina mor hade inte bara köpt en rejält massa yoghurt till mig, utan hon har köpt massa randig yoghurt till mig.
Idag var jag nämligen hos kirurgen och fick två skruvar nedborrade mitt bland mina tänder, det var en märklig upplevelse. Jag fick lokalbedövning, rejält massa lokalbedövning (ni vet sådär så man inte kan svälja på ett tag för allt rinner ut när man dricker..), de lade ett grönt täcke över mig med hål för munnen såklart och sen satte jag på min mp3. Det kom en salig röra med musik -som det alltid gör på de ställen där jag har lagt in musik- allt från håkan till break your heart till rosa helikopter till beethovens ödessymfoni. Ja, ett tag trodde jag att jag var död, allt var så ljust och fint och beethoven gjorde inte saken sämre. Nåväl, efter en och en halv timme var de klara med mig och både jag och syster hade överlevt sjukhusvistelsen. 
Så fort bedövningen släppte kom värken och nu väntar någon vecka med alvedon, saltvatten, sopp- och yoghurtsdiet.
Om några månader är det dax att skruva på porslinständer på skruvarna och då är tantstämpeln snart ett faktum.
nu:sova

midsommar

 
det blev en midsommar, en regnig men ack så trevlig sådan. vi firade 95/50/45-års fest i ulricehamn med stora släkten. mor tog sin folkdräkt så då tog jag min.
när vi kom dit var det första vi såg ett bord fullt med jorgubbstårtor av alla de slag, lyckan var gjord. sång, dans, färskpotatis, gospelgung, dragspel, kökshäng, skratt och köttbullar gjorde inte festen sämre. somnade dock i baren runt tio.. 
fast det var ingen bar, det var en kaffepåtårshörna.
och jag somnade aldrig, blundade bara länge.
och jag var inte full. eller så var det precis det jag var, full på livet, på tidiga jobbmornar, på mat och framförallt på jordgubbstårta.

tredagar


 
igår

gårdagens blöta konfirmandafton blev riktigt festlig och bortsett från bra samtal, genomblöta kläder, rejält massa skratt, lite träningsvärk, mycket bön, vittnesbörd och nya fina minnen så resulterade den i ett gäng glada bilder. kanske kommer de upp för allmän beskådan en vacker dag. gud vet.


idag

fin morgon. fin dag. fin afton.
lillasyster tog cykeln och ett gäng vänner och begav sig till gotland. ja, de CYKLAR alltså till gotland. det gick någon timme och sen var första punkteringen ett faktum.. men allt löser sig och nu håller jag tummarna för att de ska få världens bästa vecka och att alla deras tält står emot allt regn som svesnk midsommar har att erbjuda.
jobb. kvalitetstid med de äldre.
spenderade en lång stund med syster på en varm klippa. efterföljande bad var givet. tog sedan vägen över en sommaräng och detta resulterade i både en två och tre sagolika buketter.
låg på balkongen, kvällssolen i ögonen, mätt, far spelade gitarr och jag blundade.


imorgon
 
midsommarafton. mid-sommar helt enkelt. hej vad tiden går, nu går vi redan mot mörkare tider..
det finns så många böcker att läsa, så många människor att träffa, så många platser att besöka, så många instrument att spela och så mycket jag vill lära mig men jag inser att ju längre jag gör listan desto mindre får jag gjort så just nu jobbar jag på att lära mig prioritera. alla råd mottages tacksamt.
imorgon bitti blir det tidig uppgång och jobb.
sedan släktkalas i u-hamn. färskpotatis med gräddfil. dans.
 
nu
 
sova.