veckans babe


jenny. min roomie. vilken pingla. min ständige följeslagare på löpturerna i ottan. min allra bästa permanentationskund. en väldigt insprirerande person som bara växer och växer i mina ögon. hon är enormt öppen för att lära sig nya livsviktiga saker, som att uppskatta en stor kopp te eller att ha kanel på pannkakorna (..och allt annat) samt att sticka små söta ting. inom en snar framtid kommer hon inte bara vara bäst på cambridgeengelska utan även swahiliteckenspråk.. det du.
någon frågade mig häromdagen hur det egentligen går att bo i ett dubbelrum. det inte bara går, jag skulle inte överleva i ett enkeltrum. tack jenny för att du finns.

wewe na mimi


johanna. ja, jag drod ju inte precis nitlotten. jag och denna dundersköna flicka ska spendera nästan ett halvår tillsammans, mitt ute i ingenstans. och det känns bara såå rätt. vi kommer ha den mest perfekta julaftonen, obegränsat med nybakade pepparkakor, traditionella jullåtar på högsta volym, ett gäng afrikabebisar i knäna, en egentillverkad julgran mitt på golvet (bestående av diverse kvistar vi hittat på savannen), massa skratt, massa julpynt som den oerhört kreativa kvinnan vid min sida och jag har knåpat ihop. mmm jag börjar nästan längta till julen. jodå, johanna har potential så att säga, hon har humor, hon är väldigt väldigt konstnärlig (något hon aldrig själv skulle erkänna.. vill förtydliga att konstnärlig är en komplimang..) dessutom är hon klok och utomordentligt gemytlig.
snacka om att vi kommer få det fint där ute i bushen.

asaballamegafinlovisa eriksson. min granne. en såndär helt fantastiskt genomfin människa som man aldrig får nog av. aldrig långt till skratt. alltid nya spännande uttryck. en flicka som sätter guldkant på tillvaron helt enkelt.

pt 1

en viss dam i mitt liv har efterfrågat lite mer kontinuerliga uppdateringar. jag ska se vad jag kan göra åt den saken. här kommer i alla fall första delen av min helg..

för den som föredrar det i ord:
sista dagarna med britterna spenderade klassen tillsammans, iförda diverse rödblåvita utstyrslar.
En onekligen omtalad vadslagning resulterade i att jag fick permanenta håret på min rumskompis Jenny och vacker blev hon minsann, det med basta.
Vi lyckades ta oss igenom nästan en hel universitetskurs på 7.5 hp, på en helg. Det enda som fattas nu är en svängom till Tanzania samt en feteuppsats om diverse katolska missionsläror, lite Ansgar och EFS..
Ja, nu är alltså delar av klassen ivägskickade till Sheffield (och Älmhult) för att där fortsätta bibelstudierna. Därmed består vi nu bara av afrikaner. Vi gör inte mycket annat än att dansa waka waka och koka ugali.. och imorgon sätter swahilistudierna igång på riktigt och sen är det bara att skaffa lite mer malariaprofylax och så är vi redo.. eller?