glögg mitt i natten och massa konserter.

 
bra vecka. konstant lite trött. rejält mycket musik. adventskonserter i råslätt, fjällkyrkan, sofiakyrkan och så några här på skolan.. sen är det bara femton kvar innan jul. gospelgung. greveholm. mycket flöjtensemble. pepparkakor. HILA&MILLA OCH EN REJÄL CHOKLADBIT SOM MAN FÅR BITA DIREKT PÅ (här på SVF går drömmar i uppfyllelse på löpande band). pianospel. storm och snö. 
och FRAMFÖRALLT
inatt  samlades alla vi flickor 2.30 för att dricka glögg och sen gå runt och adventslussa med levande ljus för alla fina pojkar som blev så rejält glada och framföralllt överraskade.
kul.
nu har jag ett gäng förlorade sovtimmar att försöka ta igen och imorgon bär det av hemåt och om allt går som planerat så kommer HELA FAMILJEN DOTEVALL vara samlad för att gemensamt avnjuta en afton på jul-på-Liseberg.
fest.
och sen.. 
GGGGGGGRRRRRREEEEEEEVVVVVVVEEEEEEHHHHHOOOOOOLLLLLMMMMMMMMTTTTTTVVVVÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!
taggad ttm.

tackgivelsedagen


 
Eftersom vi har en collegelinje här på skolan, där hälften av folket är amerikanare så var det givet att vi skulle fira THANKSGIVING. En riktigt bra och vettig högtid då man tänker igenom vad man har att vara tacksam över.
Det finns så mycket jag är tacksam över. Idag kom jag exempelvis att tänka på hur riktigt riktigt riktigt BÄST det är med varmvatten. Att duscha kallt är ingen höjdare men det är så sällan man behöver uppleva det här att man lätt glömmer hur BÄST varmdusch är. älskarälskarälskar.
Nåväl, vi fick finmiddag med kalkon, tog en hel drös med bilder (däribland ett gäng boybandbilder till vårt nystartade band) och kvällen avrundades på herrgårdstaket i sällskap med fint folk.
bara bra.

spontant. underbart.

 
 
Det bidde ännu en fin och festlig helg. Lördagen startade jag med en redig pannkaksfrukost framför den eminenta utsikten. åt tills det verkligen inte fanns plats för fler pannkakor i magen och när jag är som allra mättast ser jag ett fantastiskt sms från morbror som bjuder in mig till familjens pepparkaksbak. åh, givetvis tänkte jag och kollade upp första bästa buss till ulricehamn.
 

 
 
Hos kusinerna blev det sedan pepparkakor av alla de slag. Min favorit var elefanten.. av någon anledning.
Det blev en hel elefantkaravan för min del.
En annan riktigt festlig var pusslet:
 

 
Vi bakade massa pepparkakor. drack massa glögg. tittade på  massa bilder. pratade och myste en hel massa. Mina kusiner är så fina. Jag följde sedan med dem till kyrkan och där fick jag frågan om jag ville vara med och spela lite i lovsångsteamet. visst. spontant och fantastiskt.
I väntan på bussen hem strosade jag runt i alla julpyntade butiker och konstaterade att det inte bara är jag som tycks ha börjat med juleriet ordentligt i tid.
Pratade med en farbror som skrattade åt min pepparkakspåse och åt det faktum att jag satt på bussen med alla dessa pepparkakor och bidrog med en god doft i hela bussen. Fast han tackade vänligt men bestämt nej till att smaka.
 
 
Väl hemma på internatet så blev jag genast rejält populär. Inte bara för den här burken ovan är en sådan partyhöjare i sig, utan särskilt med tanke på dess innehåll. 
Och har du vägarna förbi Jönköping så bjuder jag på pepparkaksfika.
tack familjen Persson för att ni är så asaballamegabra!

SÄTILA

 
Det finns så många vackra fina ord att säga om Sätila socken
men jag tror knappast orden räcker till.
Sätila måste upplevas.
20 kilometer nordväst om kommuncentret Kinna, 45 kilometer sydost om Göteborg, 45 kilometer sydväst om Borås och 30 kilometer öster om Kungsbacka.
åk dit vettja.
För egen del så ser jag fram emot en episk och fantastisk förstaadventshelg med HELA familjen i självaste SÄTILA.