höst


 
å. å. å.
det är så sagolikt vackert ute nu.
i afton har jag varit och tagit farväl av finfina sandra som om bara några dagar beger sig för att under ett halvår bo i brasilien! hemma hos henne fanns massor av helfina barn och bebis. lyckan var gjord.
Sandra kommer få det bäst och om bara någon vecka är det exakt ett år sen jag själv påbörjade den resa som kom att förändra mig för alltid.
att resa är så bäst och på tal om det så beger jag mig tidigt imorgonbitti tillsammans med delar av familj och släkt till danmark. det blir badhotell och massa mys för hela slanten.
på tisdag natt står jag åter på svensk mark.
tjingeling så länge.

sätila

 
wieee. jag och lillasyster är återförenade!! och nu blir det film. morotskaka. söderte. lövkrattning. badhusbad. jordgult. långpromenader. fotografering. vackra böcker. mors potatismos med ärtor. pyjamasparty. uterumshäng. sticke. brödbak. stjärnhimmelstittande. löpturer vid havet och massa annat bra i en hel vecka. 
jajemänsan.

två månader till juldagen

 
sitter helt allena på mitt rum och blickar ut över ett snötäckt (eller ja, lite lätt vitpudrat) jönköping. vackert. men konstigt.
har inte sett snö på väldiiiigt länge (för den uppe på Kilimanjaro räknas inte).
idag startade jag dagen med en timmas flöjtensemble där vi köttade oss igenom minst trettiotre jullåtar. fortsatte sedan med ett körrep där vi började repa (tamtadam) JULLÅTARNA inför årets stora candlelightkonsert. å å å. när vi sedan efter idrotten slog upp dörrarna kunde vi knappt hålla tillbaka ett skratt. snö. massa snö. mycket märkligt.
just nu äter jag upp det sista av yoghurten. taggar med massa julmusik. har sällskapspackat med kusinhanna som far till kenya på en tvåveckorstripp imorgon. själv tar jag mitt pick&pack och åker mot mitt älskade SÄTILA. bara bra. fast ändå lite knepigt att bara lämna alla de människor som man verkligen levt tätt inpå under mer än två månaders tid.
nåväl. nu ska jag vattna mina blommor, avsluta packandet och sedan sitta lite i mitt fönster och drömma.

vi ensemblar


igår hade vi ensembleuppspel. alla är med i massa olika och det är kulkul att spela både sånt man kan (flöjt) och ibland sånt man inte kan (eufonium). jag är med i fem fantastiska ensemblar och hela gårdagsförmiddagen spenderade vi med att lyssna igenom alla de många ensembler som musiklinjen 12/13 har att erbjuda. allt från svängig jazz, skönsjungande beautyshop, det klassiskt klassiska, fantastisk progg, det eminenta storbandandet, innovativa astridlindgrenteman till allas vår beyoncé. kul.
det allra bästa med den här skolan är att den har allt.