3. Linda

Jag är numera sjuksköterska på barnsjukhuset och inser dagligen att jag knappt hade kunnat få en trevligare start på karriären. En stor anledning till att jag hamnade just där är tredje personen ut i denna personporträttskavalkad, nämligen Linda.
 
Denna dundersköna och genomvackra människa råkar inte bara vara min stora sjuksköterskeidol hon är även min trogne hängslebyxvapendragare, picknickfirare, äventyrsupptäckare, cykelvän, den som stannar längst med mig på dansgolvet, som får en sleten tisdagsmorgon i hissen att verka ljus och som aldrig tvekar att fånga tillfället att vittna om Jesus.
 
 
Linda är en sådan flicka som man bara inte kan ogilla. Inte för att jag har försökt men jag kan bara föreställa mig hur svårt det skulle vara.
 
 
Jag lärde känna henne via min bror. Redan innan jag kände henne så önskade jag att hon var min vän, hon var allt det där som är så bra med en vän. Pillimarisk, äventyrlig, ägde bästa skrattet, enkel men ändå djup, lägerräv och, liksom jag, innerligt glad i fika. När vi sen då äntligen kom att bli vänner så sa det KLICK som bara den och sedan dess ser jag henne mer som en tvillingsyster, något vi ofta har fått höra. En komplimang som för min del tacksamt mottages
 
Om vi inte springer in i varandra nere i kulverten under sjukhuset, så dansar vi fuldans på konsert, snakker norsk, skålar i kaffe på kafé, spontanbakar pepparkakor, cyklar ut till havet, citerar Greveholm och Sunes Jul, myser på tårtkalas med vår tredje syster, Karin, skålar i bubbel på en takterass eller bara övar på vår high five. 
 
 
 
 
 
Av någon underlig anledning så har jag synnerligen få kamerabilder på denna ljuvliga skapelse, men desto fler suddiga och gråa men ack så festliga mobilbilder, med vilka vi nu får hålla till godo.
 
Som av en händelse så råkar det idag vara Lindas FÖDELSEDAG och jag hoppas innerligt att den celebreras med pompa och ståt, glow sticks och en laktosfri jättetårta. Hon är värd fler grattiskramar än jag orkar utdela.
 

 
Linda, när jag blir stor vill jag bli som dig. En dag ska vi bli kollegor på riktigt och sen kan jag tänka mig att få bo granne med dig på äldreboendet. Okej?